Dejan Bulatović – Nova Vlada će biti lakrdija

0
124

Upitan da iznese svoj stav o sastavu nove vlade, potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović je istakao da će nova Vlada biti lakrdija ali da ga najviše interesuje ko će se naći na mestu ministra za poljoprivredu.

Novu Vladu Srbije sada već izvesno, činiće Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i stranke manjina, kako je Demostat i procenio samo 15 dana posle izlaska na birališta. Pored brojnih izjava naprednjaka, scenario bez SPS-a nije ni u jednom trenutku bio moguć, što je postalo potpuno jasno kada je u Beogradu formirana vlast, naveo je Demostat uz ocenu da je mnogo realnije da u vladi ne bude Zorana Mihailović ili Aleksandar Vulin ili Nebojša Stefanović nego da Ivica Dačić ne bude ministar. Kakav sastav nove vlade očekuje pitali smo Dejana Bulatovića, potpredsednika Stranke slobode i pravde.

Odugovlačenje, licitiranje imenima potencijalnih kandidata, stvarni ili fingirani medijski sukobi unutar buduće koalicije i pokušaji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se predstavi kao neko ko ne odlučuje o personalnim rešenjima u narednoj vladi predstavljaju samo  predstavu za javnost.  Formiranje nove vlade Srbije odvija se po već ustaljenom receptu. Zvanični rok od 90 dana počeo je da teče od 1. avgusta i, ako je suditi prema dosadašnjem iskustvu, moguće je očekivati da će se čekati sam finiš za konačnu odluku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here