Vučić otvorio 17. Sajam šljiva u Osečini

0
129

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju 17. Sajma šljiva u Osečini i tom prilikom izjavio da interesovanje za našu šljivu raste i da će se država potruditi da dodatno osnaži kapacitete.

Na Sajmu šljive u Osečini na kom će biti predstavljeno više od stotinu izlagača iz osam zemalja, predsednik Vučić je podsetio da se danas, kao i pre pet godina, uverio da dobri domaćini iz Osečine uvek rade ne samo za dobrobit svojih porodica, već i za dobrobit naše najlepše domovine Srbije. “Hvala vam, dragi prijatelji, na veličanstvenom dočeku, a posebno vam hvala na tome što toliko volite našu Srbiju”, rekao je predsednik Vučić okupljenima koji su ga dočekali uz tradicionalnu pesmu ovog kraja.

Prilikom obilaska štandova na kojima su izloženi razni proizvodi od šljive, predsednik Vučić je najavio da će nakon formiranja nove vlade i usvajanja rebalansa budžeta, biti opredeljeno 80 miliona dinara za rekonstrukciju srednje škole “Branko Nedić”. Takođe je istakao da će država pomoći izgradnju puteva na teritoriji Osečine, a da će ove i druga planirana ulaganja navesti investitore da više dolaze u taj deo zemlje.

Predsednik Vučić se u obraćanju osvrnuo i na trenutna dešavanja na Kosovu i Metohiji istakavši da nam predstoji teška borba za opstanak našeg naroda na KiM, te da je jedina ispravna politika očuvanje mira. Takođe je rekao da nas očekuju brojni izazovi nastali usled rata u Ukrajini naglasivši da moramo ozbiljno i odgovorno da se ponašamo.

“Za nas je najvažnije da uvek možemo sve da uradimo za našu otadžbinu. Zato ćemo da vodimo pametnu politiku, ali dovoljno snažnu i odgovornu da čuvamo svoju zemlju, ali i da onima koji nasrću na naš narod kažemo da se nikada neće ponoviti ni „Bljesak“, ni „Oluja“, niti će iko više proterivati naš narod. To moraju dovoljno dobro i jasno da razumeju”, istakao je predsednik i dodao da smo jedina država u Evropi koja na slobodarski način donosi odluke o tome kako da vodi svoju zemlju napred.

Nakon otvaranja Sajma, predsednik Vučić položio je cveće na spomenik velikom junaku potpukovniku Milenku Pavloviću, pilotu Vojske Jugoslavije i komandantu 204. lovačko-avijacijskog puka, koji je poginuo u borbi sa NATO eskadrilom iznad Valjeva 4. maja 1999. godine, tokom NATO bombardovanja.

„Prošle su 23 godine od junačke pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, koji se ovenčao najvećom vojničkom slavom kada je na nebu iznad Valjeva, herojski braneći Srbiju, dao život za njenu budućnost. Pokoljenja će pamtiti njegovu nesebičnu žrtvu koju je prineo za slobodu svoje zemlje“, rekao je tom prilikom predsednik Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here