Aleksandra Knez Milojković – Strani investitori u Srbiji rade ono što ne smeju u svojim zemljama

0
129

Država bi trebalo da štiti životnu sredinu a umesto toga ona stranim investitorima dozvoljava da u Srbiji prave ono što ne bi mogli da rade u zemljama iz kojih dolaze, istakla je Aleksandra Knez Milojković iz Saveza pravoslavnih žena.

Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik i zamenik šefa poslaničkog kluba Moramo rekao je da je Srbija jedna tempirana ekološka bomba. Na sve strane imate moramo, zaštitimo, ne damo. Direktor firme u Kosjeriću tera radnike da prosipaju sumpornu kiselinu u reku. A kad novinari dođu da ga pitaju, on se krije. Krije se ekološka inspekcija lokalna, krije se Ministarstvo zaštite životne sredine. Pravi se jedan ekološki Dušanov zakonik. Ja bih za ovo kažnjavao brutalno, da se ja pitam, za trovanje reke, za svakog ko truje vazduh i zemlju, bilo bi to brutalno kažnjavanje”, zaključio je Jovanović. Kako komentariše ovu izjavu pitali smo Aleksandru Knez Milojković iz Saveza pravoslavnih žena.

Svi oni koji uništavaju prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema sadašnjim, već i prema budućim generacijama koje će zemlju naslediti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here