Inkluzivna regata Udruženja paraplegičara Banata

0
99

Članovi Udruženja paraplegičara Banata protekle subote uživali su u plovidbi Begejom zajedno sa svojim prijateljima i saradnicima iz drugih udruženje u okviru regate „Begej nas spaja“.

Protekle subote, u organizaciji Udruženja paraplegičara Banata, održana je još jedna inkluzivna regata, koja je okupila osobe sa invaliditetom iz nekoliko udruženja, ali i njihove prijatelje i saradnike iz drugih udruženja. Prisutni su uživali u vožnji rekom od prevodnice u Kleku do kupališta u Žitištu i nazad. Velikoj većini učesnika, bar kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, ovo je bio prvi direktan susret i plovidba ovim delom reke Begej. Regata je bila prilika i da celokupna zajednica vidi da uz odgovarajuću pristupačnost reka Begej, ali i mnoge druge reke, mogu biti dostupne svima bez obzira na invalidnost ili neku drugu različitost.

Udruženje paraplegičara Banata se više od 35 godina bori za prava i kvalitetniji život osoba sa invaliditetom i pristupačije okruženje. Tako je i nastao projekat „Reka nas spaja“, kojim ukazuju da priča o inkluziji i pristupačnosti treba da se primenjuje i na reke, jezera, ribnjake, jer to pospešuje ne samo kvalitet, vidljivost i zdraviji život osoba sa invaliditetom, nego i celokupnog društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here