Vulin – Obilazak pripadnika Jedinice za zaštitu

0
100

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Jedinice za zaštitu i istakao da će ministarstvo nastaviti sa nabavkom najsavremenije opreme i ulaganjem u obuke pripadnika ove jedinice, kako bi još efikasnije obavljali svoj posao koji je izuzetno bitan segment u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Jedinice za zaštitu i poručio da ministarstvo nastavlja žestok obračun sa kriminalcima, narko-dilerima i svima koji se ogluše o zakon, kako bi građani bili još bezbedniji i sigurniji. „Posao policije u razotkrivanju kriminalnih grupa nije završen hapšenjem i skupljanjem dokaza. Pripadnici Jedinice za zaštitu imaju značajnu ulogu i u samom postupku. Oni su maksimalno posvećeni svom radu, izuzetni profesionalci, koji štite svedoke i obezbeđuju im ličnu sigurnost. Bez dobre zaštite svedoka nema efikasnog postupka“, istakao je ministar Vulin, koji je dodao da Jedinica za zaštitu spada u red vodećih službi u regionu po ukupnom broju predmeta u kojima se primenjuju najsloženije mere zaštite.

„Važno mi je da svaki pripadnik Jedinice za zaštitu ima najbolju moguću opremu i da budu sigurni i zaštićeni tokom svog rada koji je težak i specifičan. Nastavićemo da ulažemo u obuke i opremu pripadnika ove jedinice. Država je pokazala svoju snagu u obračunu sa mafijaškim klanovima koja se, između ostalog, ogleda i u sposobnosti da se zaštite svedoci u postupku. Vrlo poštujem i cenim rad pripadnika Jedinice za zaštitu koji poseduju zavidne veštine i sposobnosti i koji prolaze posebne specijalističke obuke da bi postali pripadnici ove jedinice”, poručio je Vulin.

Jedinica za zaštitu formirana je 1. januara 2006. godine, stupanjem na snagu Zakona o Programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, kao specijalizovana organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova nadležna za sprovođenje Programa zaštite. Primarni zadatak pripadnika ove jedinice je da od bilo kakvog oblika ugrožavanja čuvaju život i imovinu pojedinca uključenog u ovaj oblik zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here