Dejan Perišić – Sa izgradnjom grada Novog Sada postoji višedecenijski problem

0
70

Sa izgradnjom grada Novog Sada postoji višedecenijski problem istakao je veroučitelj Dejan Perišić komentarišući nedavne proteste protiv GUP-a i dodao da podržava nezadovoljstvo građana jer ne postoji jasna strategija izgradnje grada a dosta toga je urađeno što ostavlja trajne posledice na izgled grada.

 Protest “Protiv GUP-a – svi za Novi Sad” održan je u četvrtak, 21. jula ispred Skupštine Vojvodine. Protest  je počeo u 9 časova, pre sednice Skupštine grada na kojoj su poslanici glasali za Generalni urbanistički plan za Novi Sad do 2030. godine. Da li je u pitanju sukob interesa ili skup različitih političkih garnitura upitali smo veroučitelja Dejana Perišića.

Generalni urbanistički plan Novog Sada usvojen je sa 78 glasova za i četiri protiv na lokalnoj skupštini, ali demonstranti koji su protestovali protiv plana kažu da ovo za njih nije kraj. Nezadovoljni stanovnici grada i aktivisti protive se izgradnji projekta Novi Sad na vodi, stambenog kompleksa koji će biti smešten uz samu obalu Dunava, a gradska Komisija za planove na tajnoj sednici odbila je gotovo sve primedbe na dokument dug 1.300 strana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here