Đorđo Žujović – Izjava episkopa banatskog Nikanora upućena Ani Brnabić je duboko neodogovorna

0
87

Izjava episkopa banatskog Nikanora upućena Ani Brnabić i učesnicima Europrajda je duboko neodogovorna jer dolazi od čoveka koji bi trebao u svojim govorima da propagira ljubav izjavio je aktivista za ljudska prava Đorđo Žujović.

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su je pogodili delovi govora episkopa banatskog Nikanora, koji je anatemisao nju i sve koji će učestvovati na manifestaciji Europrajd u Beogradu. “Da li me je pogodilo nešto od toga, pa jeste, naravno. Kada god vam neko pomene dete, to je ja mislim za svaku osobu kao užaren štap u oko. Da li me je pogodilo da neko za moje babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda – naravno, užasno me pogodilo, ljudski”, rekla je Brnabić. Ona je naglasila da je SPC jedan od osnovnih stubova srpskog društva i naroda, i naglasila da “nikada nijednu reč protiv SPC neće reći”. Aktivistu za ljudska prava Đorđa Žujovića smo zamolili da prokomentariše obraćanje episkopa banatskog Nikanora, ali i najavljeno održavanje Europrajda u Beogradu septembra meseca.

Podsetimo, u javnoj besedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu. Nikanor je Brnabić nazvao „ćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrebio i oružje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here