Ministar Stefanović na promociji novih rezervnih oficira

0
175

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti na Vojnoj akademiji na kojoj je ukazom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića 75 slušalaca Kursa za rezervne oficire promovisano u čin rezervnog potporučnika. Čestitajući im prve oficirske činove, ministar Stefanović je poručio da nikada ne smeju zaboraviti da imamo samo jednu otadžbinu, našu Srbiju, koju smo dužni da pomognemo i da je volimo svim srcem.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti na kojoj je 75 slušalaca Kursa za rezervne oficire promovisano u čin rezervnog potporučnika. On je najboljim rezervnim oficirima generacije “Mart 2022” Tijani Milošević  iz 141. klase roda pešadije, Milošu Stojanoviću iz 18. klase sanitetske službe i Nemanji Dankoviću  iz  106. klase službe telekomunikacije uručio satove sa posvetom i čestitao im na izvanrednom uspehu. Obraćajući se najmlađim rezervnim oficirima Vojske Srbije, ministar odbrane je istakao da put koji su izabrali nije lak, ali da je izuzetno častan.

Vojno stručno osposobljavanje u generaciji ,,Mart 2022” završilo je 75 slušalaca sa ukupnom prosečnom ocenom 8,81. Vojska Srbije od danas na raspolaganju ima 56 rezervnih potporučnika roda Pešadije, 12 potporučnika službe Telekomunikacija, te sedam potporučnika Sanitetske službe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here