Mirović – Budžet Vojvodine veći za skoro šest milijardi dinara

0
49

Skupštine AP Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara ili 6,68 odsto.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, rebalans budžeta AP Vojvodine ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara. On je poslanicima u skupštini rekao da su sredstva kapitalnog dela budžeta veća za 4,85 milijardi dinara i biće rasporedjena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte. „Prioritet korišćenja većeg finansijskog potencijala, odnosno povećanje vrednosti pokrajinskog budžeta, pre svega je ulaganje u velike investicione rashode, a zatim i u mehanizme za održavanje sigurnosti i stabilnosti javnih finansija i sve to u skladu sa ciljevima i ekonomske i fiskalne politike koje je utvrdila vlada Srbije“, rekao je Mirović.

Naveo je da je za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predvidjeno 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Indjiji, Senti i Novom Sadu. Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predvidjeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada. Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgradjeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici. Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirano je 274 miliona dinara.

Predsednik skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u ovom rebalansu budžeta vidi da je ukupan učinak vojvođanske privrede u proteklim godinama bio bolji nego što se očekivalo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here