„Ono što danas pružimo našoj deci, kroz nastavni proces i uslove u kojima borave i uče, to će u budućnosti biti slika naše zemlje, njenog uspeha i marljivosti mladih ljudi koji će je voditi“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u Sremskoj Mitrovici čestitajući početak nove školske godine đacima, roditeljima i nastavnicima.

Povodom početka nove školske godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pozdravio je đake u osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici i obišao nove i rekonstruisane objekte –fiskulturnu salu koja se nalazi u okviru novoizgrađene OŠ „Jovan Popović“ i rekonstruisan objekat područnog odeljenja OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici. Mirović je đacima poželeo uspešan početak nove školske godine rekavši da je obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata života zbog toga što predstavlja budućnost.

Mirović je rekao da je proteklih godina Pokrajinska vlada realizovala značajne projekte u Sremu, najavivši ovom prilikom da je plan da se narednih meseci pristupi i sveobuhvatnoj rekonstrukciji pozorišne sale u Sremskoj Mitrovici.

„Želimo da nam deca u selima imaju podjednako dobre uslove školovanja kao i deca u gradu, zato i radimo na projektima u područnim odeljenjima zajedno sa Pokrajinskom vladom“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.