Borko Stefanović – Sankcije ne bi uzdrmale Putina

0
83

Odgovarajući na pitanje koje su dobre a koje loše strane uvođenja sankcija Rusiji, zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović je rekao da smatra da sankcije nikada nijedan problem nisu rešile pa tako ne bi uzdrmale ni Putina ni Rusku federaciju.

Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP-a izjavio je da će kao predsednik Odbora za spoljnu politiku Skupštine Srbije inicirati „na jednoj od prvih sednica“, da prvo Odbor a zatim i Skupština, raspravljaju o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije. „Da se o tome raspravlja, da se čuju argumenti jedne i druge strane, da se čuje šta su posledice našeg neusaglašavanja naše spoljne politike, šta su posledice po našu privredu, šta znači okretanje protiv Evrope“, naglasio je on. Borka Stefanovića smo pitali šta bi po njemu bile dobre, a šta loše strane uvođenja sankcija Rusiji.

 

Agresija Rusije na Ukrajinu pokrenula je lavinu događaja koji su se reflektovali na ceo svet. Srbija je jedina zemlja kandidat za pridruživanje EU, pored Turske, koja nije uvela sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Osnovno pitanje koje se sada otvara pred Srbijom jeste koliko će dugo moći da balansira između dve strane. Izbor koji donese, kakav god bio, može biti traumatičan posebno za ekonomiju zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here