Dejan Bulatović – Ako ne sačuvamo sela i poljoprivredu ova zemlja će biti gladna

0
29

Sve odluke vlade po pitanju zabrane izvoza bile su kontraproduktivne. Politika je vrlo neproduktivna u poljoprivredi jer ako ne sačuvamo sela i poljoprivredu ova zemlja će biti gladna izjavio je potpredsednik SSP-a i narodni poslanik Dejan Bulatović.

Vlada Republike Srbije donela je na nedavno održanoj sednici odluku o ukidanju zabrane izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i rekordnih površina pod zasadom suncokreta. Nadležne institucije će nastaviti da prate situaciju na tržištu i u skladu sa tim preduzimati adekvatne mere. Prioritet će svakako biti da se u prvom redu zadovolje sve potrebe stanovništva, navodi se u saopštenju Vlade, koja je u prethodnom periodu ukinula zabrane i za izvoz svih vrsta žitarica koje su bile pod merama ograničenog izvoza. Na sednici je usvojena i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto. Kako komentariše ove odluke Vlade pitali smo potpredsednika SSP Dejana Bulatovića.

Na sednici doneta je i izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana. Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here