Dalibor Paskulov – snabdevenost poljoprivrednim proizvodima je dobra

0
51

Poljoprivredni proizvođač iz Botoša Dalibor Paskulov smatra da je snabdevenost poljoprivrednim proizvodima dobra i da je proizvodnja dosta stabilna. Kada je reč o pšenici istakao je da je bila u solidnom rodu i ostaje dobra količina za izvoz.

Krompir je u Srbiji u junu ove godine bio skuplji 152,6 odsto nego pre godinu dana, objavio je Republički zavod za statistiku. U poljoprivrednoj proizvodnji u odnosu na jun prošle godine pored krompira najviše su poskupeli pšenica (61,9 odsto) i jaja (48,9 odsto). Proizvodi u oblasti ribarstva skuplji su 74,4 odsto. Da li građani Srbije treba da strahuju kada je u pitanju snabdevenost poljoprivrednim proizvodima, ali i njihova cena pitali smo poljoprivrednika Dalibora Paskulova.

Kvalitet domaćeg krompira ove godine nije na zavidnom nivou jer je upravo suša ostavila danak u krupnoći i prinosima, a postoje i oštećenja od štetočina. Kada je reč o poskupljenjima, proizvodi u oblasti ribarstva skuplji su 74,4 odsto. Cene svinja i goveda u junu povećane su za nešto više od 40 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je cena mleka povećana za 33,2 odsto. Prema podacima RZS-a cena voća povećana je 31,8 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here