Ana Brnabić – Zvanični Beograd daje sve od sebe da narod na Kosovu oseti prisustvo države

0
78

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas tokom posete Kosovu da zvanični Beograd daje sve od sebe da narod na Kosovu i Metohiji oseti prisustvo države i da zna da će država uvek biti uz njega.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je danas posetu južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija obilaskom prvog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici. Brnabić je tom prilikom izrazila zadovoljstvo i veliku čast zbog toga što je danas na Kosovu i Metohiji, istakavši da želi da pošalje jasnu i jednostavnu poruku – poruku mira, stabilnosti i tolerancije. „Uvek ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji, pogotovo imajući u vidu da je situacija u našoj pokrajini složena. Posebno mi je važno što sam posetila Kosmet u ovom teškom trenutku, ali sam i ponosna jer smo sačuvali mir“ rekla je premijerka. „Interes svih nas je mir i stabilnost. Mi smo na području Kosova i Metohije u poslednjih pet godina investirali više nego u poslednjih 40 godina, a ova zgrada gde se sada nalazimo sve to pokazuje“, navela je ona. „Veoma je bitno to što je, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, napravljen centar za edukaciju dece u vezi sa IT tehnologijama. Želimo da porodice ovde ostanu i da imaju kontinuirani rast plata i penzija“, dodala je predsednica Vlade. „Današnja poruka je da su mir, stabilnost i tolerancija jedina budućnost za sve nas. Mi ćemo biti uz svoj narod, a posebno mi je drago što sam ovde i što nastavljamo da se borimo uz podršku predsednika Republike Aleksandra Vučića“ poručila je ona.

Premijerka je ukazala na to da je „crvena linija” za Beograd bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji. „Nećemo dozvoliti pogrom i nove „Oluje“. Izborili smo se za srpske lične karte, a tako ćemo se izboriti i za tablice i za Zajednicu srpskih opština (ZSO) i od toga nećemo odustati“ podvukla je premijerka, izrazivši zahvalnost svim Srbima što ostaju na Kosmetu. „Bez obzira na sve krize, naći ćemo novac i nastavićemo da ulažemo u Kosovo i Metohiju. Ostajte ovde i računajte na podršku Vlade Srbije“, poručila je ona.

Brnabić je u opštini Zvečan obišla i manastir Banjska, gde su je dočekali episkop raško-prizrenski Teodosije, sveštenstvo i građani. Ona je tom prilikom poručila da će se postarati za to da se u dogovoru sa resornim ministarstvom obezbede sredstva za renoviranje fasade manastira, koja je u veoma lošem stanju, uz napomenu da je država samo u rekonstrukciju unutrašnjosti ovog zdanja uložila 620.000 evra. Premijerka je ponovila da zvanični Beograd daje sve od sebe da narod na Kosovu i Metohiji oseti prisustvo države i da zna da će država uvek biti uz njega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here