Miroslav Parović – Vučić se na Zapadu pere od Putina i odnosa sa Rusijom

0
87

Veoma je važno slušati šta Aleksandar Vučić priča stranim medijima jer je to dijametralno suprotno od onoga što govori za naše medije. Na Zapadu se na svaki način pere od Putina i odnosa sa Rusijom rekao je dr Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Veze predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Moskvom nameću nezgodna pitanja jer se čini da Kremlj izaziva nemire na Balkanu da bi skrenuo pažnju sa rata u Ukrajini, piše Njujork tajms i dodaje da je Vučiću dojadilo da ga nazivaju „mali Putin“ koji, kako ga neki optužuju, navodno namerava da izvrši agresiju na krhke susede svoje zemlje na Balkanu. Za početak, kako navodi Njujork tajms, Vučić je ironično primetio u biblioteci predsedničke palate: „Visok sam skoro dva metra“, aludirajući na poređenje u visini sa Putinom. Međutim, kako primećuje Njujork tajms, iza Vučićeve opaske o fizičkom stasu, krije se ozbiljno pitanje koje muči Balkan i zaokuplja zapadne diplomate: Da li Rusija, zaglibljena u brutalnom ratu u Ukrajini, koristi Srbiju da podstakne podele u Evropi i izazove ponovni sukob u bivšoj Jugoslaviji da bi odvratila NATO od bitke koja besni na istoku? Kako komentariše ovo viđenje Njujork tajmsa pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil je ocenio da je Rusija koja, kako kaže, nudi samo „ekonomske ucene“ i „haos u celom regionu“, našla malo onih koji bi to prihvatili.

„Uprkos uticaju Rusije na energetski sektor Srbije i uprkos njenim sveprisutnim naporima dezinformisanja ovde, Srbi su odlučili da je njihova budućnost sa Evropom i Zapadom“, rekao je Hil.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here