Ugovor o o finansiranju Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu

0
26

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas Ugovor o finansiranju Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja održavanjem objekata putne privrede ‒ održavanjem saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara.

U pokrajinskoj vladi danas je potpisan Ugovor o finansiranju Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja održavanjem objekata putne privrede ‒ održavanjem saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada. „Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da smo pripremili jedan veliki posao za Novi Sad i sve njegove građane ‒ rehabilitacija ili rekonstrukcija velikog broja ulica u Novom Sadu. Uredili smo javne finansije na pokrajinskom nivou tako da imamo znatno veća sredstava u odnosu na budžet pre nego što je ova administracija stupila na snagu. Plan je da taj zajednički posao nastavimo i sledeće godine. Ovo je kontinuitet jedne dobre i konkretne saradnje”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsetio je da Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno rade i na drugim projektima poput rekonstrukcije i očuvanja najstarijeg dela grada sa Bačke strane – Almaški kraj, potpisan je i Sporazum o zajedničkom finansiranju pešačko-biciklističkog mosta, a plan je da sledeće godine radimo i rekonstrukciju Bulevara oslobođenja.

Predmet ovog ugovora jeste rekonstrukcija ulica: Bulevar Mihajla Pupina (od Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta, Bulevar Jaše Tomića (od Kisačke do Stevana Doronjskog), Bulevar Jovana Dučića, Beogradski kej, Futoški put, Kisačka, Hajduk Veljkova, Doža Đerđa, Gagarinova, Save Kovačevića, Kosovska, Vojvođanska, Jovana Subotića, Bajči Žilinskog, Primorska, Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića (od Subotičke od Patrijarha Pavla) kao i ulice u Veterniku i Sremskoj Kamenici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here