Vladimir Vukosavljević – Slučaj Ok radija je posao za policiju i tužilaštvo

0
136

Slučaj Ok radija je posao za policiju i tužilaštvo jer je potpuno neprihvatljiva stvar da neko nekom preti i pribegava nasilju izjavio je nekadašnji ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Vodeći elektronski medij na jugu Srbije OK radio suočio se sa pritiscima i pretnjama u Vranju, zajedno sa zaposlenima u internet kafeu “No comment” koji posluje u okviru radija i koji prihodima omogućava održivost radija. Od vlasnice radija je traženo potpisivanje saglasnosti za izgradnju nelegalne kladionice pored prostorija radija, što je ona odbila zbog nedostatka dozvola. Pretnje upućene vlasnici radija su dovele do toga da potraži zaštitu od strane nadležnih institucija. Građevinska inspekcija je nekoliko puta stopirala izgradnju nelegalnog objekta, ali to nije u potpunosti zaustavilo izgradnju, a nisu zaustavljene ni pretnje koje su upućivane vlasnici radija i zaposlenima.  U aprilu 2022. godine su razbijeni izlozi kafea “No comment”, a u junu je oštećen celokupan inventar i zazidani su prozori OK radija. Ovo je dovelo do zatvaranja internet kafea “No comment”, a samim tim je i uskratilo redovan izvor prihoda OK radiju i otežalo njegovo svakodnevno funkcionisanje. Iz tog razloga prikupljaju se donacije kako bi se sačuvao ovaj medij. Da li mu je poznat ovaj slučaj i kakav razvoj situacije očekuje pitali smo bivšeg ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

U Osnovnom sudu u Vranju je 16. avgusta počeo glavni pretres u slučaju između OK radija i okrivljenog, lokalnog moćnika i vlasnika kladionice za čije potrebe je nelegalno izgrađen objekat pored OK radija. Česti pritisci na slobodne medije u Srbiji otežavaju njihov rad i transparentno informisanje javnosti. U cilju odbrane OK radija od pretnji i pritisaka i obezbeđivanja njegovog neometanog nastavka funkcionisanja potrebno je prikupiti 1.000.000 RSD.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here