Zlatiborske vesti – Najznačajnija dešavanja tokom avgusta

0
50

Izašao je najnoviji bilten opštine Čajetina, koji nosi naziv Zlatiborske vesti u kom se možete informisati o najnovijim dešavanjima u ovoj opštini tokom avgusta meseca ove godine.

Na početku najnovijeg izdanja Zlatiborskih vesti nalazi se izveštaj sa 11. Međunarodnog sportskog filma koji je održan na Zlatiboru tokom kojeg su za tri dana prikazana 43 filma o sportu. Zatim sledi izveštaj o tome kako je projekat ,,Odvajamo’’ izdvojio zlatnu planinu na ekološkoj mapi Srbije. Letnji odmor na najposećenijoj planini, pored manifestacija u okviru Zlatiborskog kulturnog leta, bio je i u znaku aktivnog odmora u prirodi, kupališta i bazena na otvorenom koji su predstavljali pravi raj tokom letnjih vrućina i o tome se možete informisati u najnovijem broju. Na narednim stranama čitaoci se mogu informisati o gondoli za koju se simbolično kaže da je most koji spaja ljude. Naredni segment posvećen je komunalnoj miliciji Zlatibora gde se posebno govori o zauzeću javnih zelenih površina gde je učestala pojava da vozači svoje automobile ostavljaju na parkingu a da pritom ne plaćaju za to. Kada su u pitanju tradicionalne manifestacije u biltenu opštine Čajetina nalazi se i tekst posvećen manifestaciji ,,Bez izvora nema vode“ koja je održana 19. put u ovom prelepom zlatiborskom selu.

Na narednim stranama nalazi se intervju sa čovekom koji se bavi iznajmljivanjem konja, u pitanju je Dragi Raković. Zatim sledi rubrika dešavanja u okviru koje se nalazi tekst o  Inovacionom biznis centru gde je predavanja održala Liz Duong koja je istakla da je cilj da upozna ljude šta znači i kako postati digitalni nomad. Potom slede tekstovi o akciji dobrovoljnog davanja krvi i treningu ,,Aktivnije Srbije’’ koji je održan na Kraljevskom trgu. „Aktivnija Srbija“ šestu godinu za redom promoviše kulturu vežbanja i na gradskim trgovima i parkovima održava javne treninge podstičući građane na fizičku aktivnost. Iz oblasti kulture može se pročitati tekst o vašaru starih zanata koji je održan u muzeju ,,Staro selo’’. U rubrici vesti mogu se pročitati tekstovi o šestom Ilindanskom saboru bratstva Peković.

Ponovo sledi rubrika iz kulture pa se tako u najnovijem biltenu nalaze tekstovi o koncertima na kojima su nastupili džez muzičar Aleksandar Tomić i popularna rok grupa Partibrejkersi. Kada su u pitanju najmlađi, reč je o lutkarskoj predstavi i druženju sa dečjim pesnikom Ljubivojem Ršumovićem. Nezaobilazan je i tekst o tradicionalnoj manifestaciji ,,Licidersko srce’’ koju su otvorili domaći učesnici iz udruženja za negovanje narodne tradicije ,,Zlatibor’’. Koncerte su održali i popularni izvođači: grupa Frajle, Nikola Nikolić i Beogradski sindikat.

U biltenu se dalje nalaze tekstovi o 30. likovnoj koloniji u Trnavi, koncertu srpske omladinske filharmonije ,,Naisus’’, Miholjskim susretima i koncertu KUD-a Gruža koje neguje tradiciju duže od dve decenije.

Na kraju sledi rubrika o sportu gde se nalaze tekstovi o još jednom basket spektaklu na Zlatiboru, zatim o memorijalnom turniru ,,Momir Lazarević Mokač’’, kao i o odbojkašicama odbojkaškog kluba ,,Zlatibor’’ a poslednji tekst odnosi se na košarkaški klub ,,Zlatibor’’ gde je predstavljen tim za sezonu 2022/2023.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here