Sastanak predsednika Srbije i ambasadora Rusije

0
18

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poruku ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njegova viđenja geopolitičke situacije, kao i srpsko-ruskih odnosa.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kog je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o koracima koje je Srbija preduzela kako bi ublažila posledice jednostranih poteza prištinskih vlasti po svakodnevni život i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu kao teškom, ali jedinom načinu za traženje kompromisnog rešenja.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razmotrili situaciju u regionu, a predsednik Vučić je još jednom istakao privrženost Srbije politici mira i saradnje, kako bi na Zapadnom Balkanu bila održana stabilnost. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o nizu tema iz domena bilateralne saradnje, posebno u oblasti energetike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here