Sutra u podne aktiviranje sirena za javno uzbunjivanje

0
36

U sredu, 7. septembra, na teritoriji Srednjobanatskog okruga tačno u podne biće aktivirane sirene za javno uzbunjivanje. U narednom periodu aktiviranje sistema za javno uzbunjivanje sprovodiće se periodično najmanje četiri puta godišnje.

Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu je najavilo da će se u sredu, 7. septembra, tačno u podne, na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga aktivirati sirene za javno uzbunjivanje, emitovanjem zvučnog signala „prestanak opasnosti“ u trajanju od 60 sekundi.

Aktiviranje sistema za javno uzbunjivanje u narednom periodu sprovodiće se periodično najmanje četiri puta godišnje. To se radi na osnovu obaveza iz člana 29. Zakona o smanjenju rizika i upravljanju vanrednim situacijama, koje se odnosi na preduzimanje odgovarajućih mera za dovođenje sistema za javno uzbunjivanje u ispravno stanje.

„Podsećamo da se samo na teritoriji grada Zrenjanina aktiviranje sirena, koje su u sistemu daljinskog upravljanja iz Operativnog centra Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu, sprovodi svakog meseca, prve srede u mesecu, u 12 časova“, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here