Dejan Bulatović – Poljoprivrednicima gorivo bez akciza i redovne subvencije

0
102

Od stanja u poljoprivredi trenutno zavise svi građani Srbije jer je u pitanju hrana i veoma je važno da se ministarstvo poljoprivrede usmeri na pravi put što bi dovelo do ozbiljnih promena. Bitno je da se poljoprivrednicima omogući i gorivo bez akciza i redovne subvencije, istakao je potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović izjavio je da će poljoprivrednici nastaviti svoju borbu i da hrana „nije hir, već osnovna životna potreba“. On je u opštini Rača, gde je pružio podršku nezadovoljnim poljoprivrednicima koji su organizovali protest i blokadu ispred opštinske zgrade u Kragujevačkoj Rači, rekao da vlast još jednom nije razumela vapaj poljoprivrednika koji pokušavaju da se izbore kako bi poljoprivreda u Srbiji opstala. Koji su prvi koraci u rešavanju problema poljoprivrednika pitali smo Dejana Bulatovića.

 

Poljoprivredni proizvodjači u više opština i gradova u Srbiji nezadovoljstvo su iskazali protesnim vožnjama mehanizacijom čime, kako su rekli, upozoravaju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije da su nezadovoljni. Razlozi za nezadovoljstvo poljoprivrednika su astronomski rast troškova proizvodnje suncokreta koji su veći od 50 do 300 odsto. Nevolja više za njih je što je suša smanjila prinose do 50 odsto, pa su na gubitku po dva osnova, niske cene i malih prinosa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here