Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone prekursora, supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga i poručio da srpska policija nastavlja odlučnu i beskompromisnu borbu protiv narko-dilera, protiv onih koji prave i proizvode drogu, protiv onih koji je prodaju i truju našu decu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone prekursora, supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga istakao je da će, posle mnogo godina, prekursori konačno biti izvezeni iz naše zemlje i uništeni. „U Republici Srbiji sistemski postupak uništavanja prekursora sprovodi se po prvi put, uz prethodno izmenjeni zakonski okvir kojim se reguliše oblast prekursora. Prethodnih 20 godina prekursori su skladišteni i čuvani na više lokacija i to na neodgovarajući i nebezbedan način. Sada se po prvi put sprovodi njihovo sistemsko uništavanje, 32 tone prekursora biće uništeno.Supstance za proizvodnju sintetičkih droga biće prevezene u jednu firmu u Šapcu, a nakon dobijanja svih neophodnih dozvola prekursori biće izvezeni u inostranstvo i uništeni. Supstance od kojih su dileri hteli da prave sintetičku drogu i truju našu decu konačno će biti uništene nakon mnogo godina“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da je borba protiv narkotika prioritet u radu policije i poručio da će srpska policija još intenzivnije raditi na zapleni svakog grama droge, a posebno na otkrivanju ilegalnih laboratorija. Ministar unutrašnjih poslova istakao je da su oni koji prave i proizvode drogu posebno na meti policije, baš kao i oni koji je transportuju i prodaju. „Ne postoje lake i teške droge, policijski službenici ne prave razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama. Svako ko pravi, proizvodi, transportuje i prodaje drogu naći će se na meti i udaru srpske policije. Srbija neće biti slobodna zona za narko-dilere i dok sam ja na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova nikada niti jedna vrsta narkotika neće biti legalizovana. Važno mi je kada zaplenimo drogu, ali mi je još važnije kada pronađemo ilegalnu laboratoriju za proizvodnju droge, kada zaplenimo i uništimo supstance od kojih ološ pravi drogu. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, srpska policija će biti nemilosrdna prema narko-dilerima“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se posebno zahvalio policijskim službenicima UKP-a Službe za borbu protiv droga na godinama požrtvovanog rada i borbe protiv narkotika.