Čelnici Čajetine u Rusiji – Ulaganje u poljoprivredu i turizam na Zlatiboru

0
75

Čelnici opštine Čajetina borave u poseti Ruskoj Federaciji gde razgovaraju sa predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije o ulaganjima tog fonda u poljoprivredu i turizam na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić i potpredsednik Zdrave Srbije Savo Stevanović borave u radnoj poseti Ruskoj Federaciji u okviru koje su sa zamenikom direktora Ruskog fonda za direktne investicije Rustemom Rinatovičem Zaripovim u Moskvi razgovarali o ulaganjima tog fonda u oblasti poljoprivrede i turizma na Zlatiboru i Zapadnoj Srbiji uopšte. To je nastavak razgovora koje su zvaničnici opštine Čajetina imali sa zamenikom premijera Ruske Federacije Jurijem Borisovim pre godinu dana na Zlatiboru.

Ruski fond za direktne investicije osnovan je 2011. godine na inicijativu tadašnjeg premijera Vladimira Putina i predsednika Dmitrija Medvedeva, jedini je koji upravlja državnim novcem u Ruskoj Federaciji i raspolaže sa budžetom od 50 milijardi evra. Na sastanku u Moskvi je dogovoreno da delegacija Ruskog fonda za direktne investicije uskoro poseti Zlatibor i da sa rukovodstvom Opštine Čajetina na terenu konkretizuje ruska ulaganja koja će svakako doprineti otvaranju novih radnih mesta i još bržem razvoju opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here