Miroslav Parović – Vučić bira svoje glumce pa mu Čanak više nije potreban

0
91

Nenad Čanak je simbol nečega što je loše u Srbiji počevši od radikalnog autonomaštva koje nikada nije bilo utemeljeno u Vojvodini, izjavio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta naglasivši da postoje navodi da se Čanak borio za autonomiju Vojvodine po narudžbi vlasti.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je da se povlači sa čela stranke, ali ne i iz političkog života. “Neću više da se bavim organizacijom, već sam 32 godine na čelu LSV i smatram da je dosta”, rekao je Čanak. On je dodao da će Skupština LSV biti održana u novembru i da će se tada birati novi predsednik, ističući da se on ovog puta neće kandidovati za mesto prvog čoveka stranke. “Toliko sam stvari već prošao u politici i sa strankom i smatram da treba prepustiti kormilo sada nekim novim ljudima i idejama”, rekao je Čanak. Kako ocenjuje politiku Nenada Čanka za 32 godine na čelu LSV-a pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Čanak je saopštio kako se povlači sa mesta prvog čoveka LSV, a novi predsednik biće izabran 19. novembra na redovnom kongresu partije. Pred delegatima stranke je zanimljiva jesen, biraće se predsedništvo i glavni odbor, a novosadski odbor LSV će verovatno biti raspušten, što će moguće dovesti do izlaska Lige iz koalicije sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu. Procedura izbora predsednika u LSV je takva da delegati biraju predsedništvo od jedanaest članova. Četvoro najbolje plasiranih od njih jedanaest ide u sledeći krug na kojem se bira novi predsednik stranke. Naslednik Nenada Čanka na mestu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine verovatno će biti Bojan Kostreš, trenutno njegov zamenik, koji je rekao da će se kandidovati za predsedništvo stranke, a da li će biti izabran i za predsednika, zavisi od delegata. „Očekujem podršku ljudi, ali prosto ne treba to uzimati zdravo za gotovo, videćemo kako će se delegati na kongresu opredeliti”, rekao je Kostreš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here