Miodrag Gavrilović – Šira javnost nema sve informacije o situaciji na Kosovu

0
142

Na posebnoj sednici Skupštine Srbije, posvećenoj Kosovu nismo dobili izveštaj o pregovorima već skup novinskih članaka o tome šta se dešavalo, rekao je potpredsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Miodrag Gavrilović i dodao da to nije ozbiljan pristup rešavanju kosovskog pitanja.

Srpska delegacija otišla je u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija sa snažnim adutom u “odbrani” Kosova. Beograd u rukama ima note osam država koje su voljne da povuku priznavanje kosovske nezavisnosti i koje može da aktivira ako se pojačaju pritisci da se odrekne tzv. Kosova. Reč je uglavnom o državama iz Afrike i iz karipskog regiona. Na toj listi su i neke veoma uticajne zemlje u svojim regijama, čija bi odluka mogla da izazove i domino efekat novih povlačenja priznavanja tzv.Kosova. Da li Srbija ima keca u rukavu po pitanju Kosova pitali smo potpredsednika Demokratske stranke i narodnog poslanika Miodraga Mišu Gavrilovića.

Još jedna država je obećala da će povući priznanje Kosova i tzv. Kosovo će se iznenaditi, kada ponovo bude pokušalo da uđe u neku međunarodnu organizaciju, poručio je predsednik Srbije iz Njujorka. „Srbija će u tišini raditi na povlačenjima priznanja nezavisnosti Kosova“, rekao je Vučić, „sve dok kosovska strana ne bude pokušala da uđe u neku od međunarodnih institucija, a onda neće znati šta ih je snašlo kada budu suočeni sa brojem zemalja koje “misle drugačije“, to jest ne misle kao Vlada takozvanog Kosova i njeni zapadni sponzori“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here