Javno preduzeće „Gold gondola“ Zlatibor obeležilo Svetski dan čistih planina

0
80

Pod sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” je obeležila Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole, koju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine.

Učesnici akcije koju je organizovalo JP „Gold gondola Zlatibor“ povodom Svetskog dana čistih planina su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i karate kluba “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, Turistička organizacija „Zlatibor”, Kulturni centar „Čajetina”, EKO Agrar, Komunalno javno preduzeće „Zlatibor”, Javno komunalno preduzeće „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina. Svetski dan čistih planina obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here