Mirović u Senti – 100 miliona dinara za izgradnju kolovoza u Senti

0
100

„Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 100 miliona dinara za izgradnju kolovoza u devet ulica u opštini Senta, ukupne dužine gotovo 2.400 metara“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska radova.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji kolovoza u devet ulica u opštini Senta. Reč je o ulicama Nikole Tesle, Aranji Janoša, Grobljanskoj, Fabri Jenea, Kiškez, Miksat Kalmana, Dr Gere Ištvana, Zaboš Jožefa i Husak Mihalja. Mirović je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te da je reč o prvoj fazi projekta, koji će biti nastavljen i tokom naredne godine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas i Gimnaziju za talentovane učenike sa domom „Boljai“ u ovoj opštini, istakavši da će Pokrajinska vlada finansirati pripremu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje postojeće zgrade i izgradnju novog objekta Doma, koja je započeta 2007. godine, s obzirom na to da za smeštaj učenika u njemu vlada veliko interesovanje.

Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti razgovore sa predsednicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini kako bi zajedno utvrdili prioritetne projekte i investicije za narednu godinu, poručivši da je plan da se zajedničkim finansiranjem uloži više sredstava u lokalnu putnu mrežu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here