Mlađan Đorđević – SPC kao deo Srpske napredne stranke

0
59

Srpska pravoslavna crkva je od dolaska patrijarha Porfirija postala deo Srpske napredne stranke izjavio je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Odluka patrijarha Porfirija da se u hramovima i crkavama Srpske pravoslavne crkve na bogosluženjima čita i molitva za svetinju braka i porodice, u svetlu protivljenja crkve održavanju Evroprajda i iskazanim javnim osudama LGBT populacije, gleda se kao nastavak političkog uticaja SPC na državu, a čak i oni koji podržavaju ovakav vid molitve zameraju SPC na odnosu prema aktuelnoj vlasti. Da li politika ima uticaja na SPC i obrnuto pitali smo predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina “Optimist”, ističe da Crkva „u svoja četiri zida“ može da radi šta hoće ali ocenjuje kao licemerno što ne postoje i molitve za žene koje su žrtve nasilja, ili slične potresne pojave u društvu već označava LGBT populaciju kao izvor sveg „zla“, „Zakon im dozvoljava da u svoja četiri zida rade šta hoće, pa čak i kada je to širenje netrpeljivosti i mržnje prema LGBT populaciji. Ono što je u čitavoj priči licemerno jeste da svakog dana čitamo vesti o silovanju i ubijanju žena ali u molitvi se to, naravno ne spominje! Licemerno je da nas crkva obeležava kao zlo podnebesko, a mnogo većem zlu ume da daje odlikovanja, naglasio je Azdejković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here