Ministar Vulin i ambasadorka Kine potpisali sporazum o donaciji sistema 112

0
89

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo potpisali su danas sporazum kojim će Narodna Republika Kina Srbiji donirati sistem 112, vredan 25,6 miliona evra, a koji će značajno unaprediti efikasnost i ubrzati reagovanja hitnih službi u Srbiji što će biti od koristi ne samo našim državljanima, već i strancima koji se nađu na teritoriji naše zemlje. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, prilikom potpisivanja sporazuma o donaciji sistema 112 Srbiji od strane Kine, naglasio da će taj sporazum omogućiti uvođenje srpskog nacionalnog sistema, jedinstvenog srpskog broja 112, koji će objediniti sve naše službe koje pomažu ljudima kada im je pomoć potrebna, skratiti brzinu reagovanja u tim situacijama, omogućiti da se preciznije odredi lokacija sa koje je poziv upućen.

Ambasadorka Narodne Republike Kine NJ. e. Čen Bo izrazila je veliko zadovoljstvo što je danas, zajedno sa ministrom Vulinom, potpisala ovaj važan sporazum. Ministar Vulin se na kraju zahvalio Narodnoj Republici Kini na donaciji koja će doprineti da građani Srbije budu još bezbedniji i sigurniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here