„Grundfos” otvorio novu fabriku u Inđiji, predsednik Vučić prisustvovao svečanosti

0
79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska nove fabrike za proizvodnju pumpi danskog Grundfosa da ta kompanija sada ima dva proizvodna pogona u Inđiji na ukupno oko 43.000 metara kvadratnih, kao i da su vlasnici najavili da će u novembru povećati plate radnicima 15 odsto.

Danska kompanija „Grundfos” otvorila je danas novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da se prvi pogon u Inđiji prostire na oko 26.000 kvadrata i novi na 17.000 kvadrata. Samo dve ili tri fabrike imaju proizvodne pogone na tolikoj površini, dodao je Vučić i izrazio zadovoljstvo onim što je video te primetio da je proizvodnja dosta automatizovana. Predstavnici kompanije su mu rekli da krug fabrike ima i sportske terene i teretanu za rekreaciju radnika. Predsednik je naglasio da bi Srbija mogla da privuče još investitora iz Danske.

Glavni proizvodi „Grundfosa” su pumpe za grejanje, klimatizaciju, za vodosnabdevanje, pumpe za otpadne vode i dozirne pumpe. Ova danska kompanija koja posluje u celom svetu 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra. „Grundfos” u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čini više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave Grundfos grupe. Grupa ima više od 100 kompanija sa 19. 500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here