Ministar Stefanović položio venac povodom godišnjice smrti majora Milana Tepića

0
51

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović predvodio je danas državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 31. godišnjice od smrti majora Milana Tepića.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je prilikom obeležavanja 31. godišnjice od smrti majora Milana Tepića poručio da su ljudi kao što su bili major Tepić i vojnik Stojadin Mirković utkali svoje živote u temelje naše otadžbine, bili odani vojničkoj zakletvi do poslednjeg daha i da smo im dužni da gradimo i jačamo Srbiju svakog dana, kako bi sve buduće generacije i Mirkovića i Tepića i svih drugih porodica u ovoj zemlji živele u miru i blagostanju. Ministar je položio venac u ime Vlade Republike Srbije na spomenik Milanu Tepiću u istoimenoj ulici u Beogradu i ujedno istakao da danas odajemo poštu i Stojadinu Mirkoviću, koji je stradao na današnji dan 1991. zajedno sa Tepićem, a koji je sahranjen u rodnom selu kod Valjeva.

U okviru ceremonije, kojoj je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, vence su položili i članovi porodice Tepić, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena brigadnim generalom Sašom Petrovićem, zatim zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović, kao i delegacije  Kluba generala i admirala, SUBRNOR-a, Udruženja 6. Ličke divizije i Udruženja boraca rata od 1990. godine, kao i kolege i prijatelji Milana Tepića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here