Vladan Tegeltija – O novom ministru omladine i sporta

0
358

Odgovarajući na pitanje koga očekuje na mestu ministra omladine i sporta u novoj Vladi, novinar Vladan Tegeltija je istakao da misli da će ostati sadašnji ministar Vanja Udovičić iako se spekuliše da bi taj resor mogao da dobije i SPS. Pored toga dodao je i da se u Srbiji izdvaja za sport više nego u ostalim zemljama u okruženju.

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima, rekla je premijerka Ana Brnabić. Predesednica Vlade u tehničkom mandatu i mandatarka za sastav nove Ana Brnabić rekla je da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada rade u najboljem interesu građana. Koga očekuje na mestu ministra omladine i sporta pitali smo novinara Vladana Tegeltiju.

Za ministarstvo omladine i sporta je, kako se nezvanično može čuti, ukoliko iz ruke naprednjaka pređe socijalistima, zainteresovan potpredsednik SPS-a i aktuelni zamenik predsednika poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Milićević. Međutim, još jedan socijalista je viđen za tu poziciju: poslanik SPS-a i proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić. Ko će na kraju zaista doći na to mesto odlučiće lider SPS – a, Ivica Dačić, kojem će pripasti mesto potpredsednika Vlade i zamenika premijera, ali i jedno od ministarstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here