Marko Šelić Marčelo o svojim kolumnama u listu Danas

0
166

Marko Šelić Marčelo odnedavno piše kolumne za list Danas i kako ističe to doživljava kao lični utisak nedelje i kondicioni trening, najčešće piše o društvenim temama uz pokušaj da to bude što više lično.

Marko Šelić Marčelo rođen je u Paraćinu a široj publici je poznat kao pisac i muzičar. Objavio je šest knjiga proze i šest albuma stihova, preveden na nekoliko jezika. Koautor je regionalne televizijske emisije Perspektiva. Urednik Dilana Doga u izdanju Veselog četvrtka. Radio je i za pozorište. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpski jezik i književnost.  Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih. Živi i radi u Beogradu. Petkom u listu Danas izlazi njegova kolumna a mi smo ga pitali koje teme najčešće obrađuje.

Prema kategoriji žanra, kolumna pripada člancima mišljenja, a ono po čemu se razlikuje npr. od komentara je to što komentar može biti jednokratan, a kolumna podrazumeva periodičnost u objavljivanju. Sličan kolumni je i blog, koji je novije generacije i koji se razvio putem interneta. Karakteristično kod kolumni je to što se nalaze stalno na istoj strani novina, a u pitanju je uvek isti autor, koji može biti novinar ili gostujući autor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here