Obeležen Dan roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

0
46

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas na svečanosti povodom Dana roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Banjica“ da smo ponosni na našu istoriju i da čuvamo tradicije, ali da mu je posebno zadovoljstvo  što naše jedinice danas mogu da se pohvale novim sistemima, kakvi su FK-3 i „pancir“.

Čestitajući Dan roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva ministar odbrane Nebojša Stefanović je podsetio na početak slavne istorije naših artiljeraca.

Na današnjoj svečanosti, ministar Stefanović uručio je najboljim pojedincima stimulativne mere dodeljene povodom praznika, a današnju svečanost obeležio je i defile jedinica. Povodom Dana jedinica ARJ za PVD, ministar Stefanović položio je venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima roda ARJ za PVD. Venac je položila i delegacija Ratnog vazduhoplovstva i PVO koju je predvodio komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, kao i nekadašnji komandanti jedinica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here