Davor Lukač – Cilj osnivanja „Moje Srbije“ ubacivanje prikrivenih satelita u pokret

0
222

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić nedavno je najavio formiranje nove političke organizacije koja će nositi naziv „Moja Srbija“. Novinar agencije FoNet Davor Lukač smatra da je cilj njenog formiranja da prikriveni sateliti SNS-a budu ubačeni u taj pokret, ali i da se pojedinci uklone sa političke scene na koju su stupili pod okriljem Srpske napredne stranke.

Shodno ideji predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju novog političkog bloka ubrzano se radi na stvaranju organizacije čiji je radni naziv “Moja Srbija” sa ciljem rebrendiranja Srpske napredne stranke kako bi mogla nesmetano da deluje u novim uslovima i obezbedi kontinuitet vlasti. Nakon što je predsednik Srbije najavio pregrupisavanje odnosno ukrupnjavanja političke scene kroz “srpski blok pristojnosti” aktivno se radi na osnivanju nove političke organizacije koja treba da nastavi kontinuitet Srpske napredne stranke “u novim uslovima” ali gde navodno “neće biti mesta za sve dosadašnje članove rukovodstva SNS”. Da li zaista možemo da očekujemo formiranje novog političkog bloka i kakav bi njegov položaj bio na trenutnoj političkoj sceni pitali smo novinara agencije Fonet Davora Lukača.

Moja Srbija bi mogla da se aktivira onog trenutka kada bude postignut određeni dogovor sa vlastima u Prištini u vezi sa statusom Kosova, a na osnovama nove organizacije već radi Goran Vesić.

Ideja o rebrendiranju stranke nije nova, originalna, niti jedinstvena za Srbiju. Predsednik Francuske Emanuel Makron nedavno je promenio ime svoje stranke iz Republika u pokretu u Preporod, što će poslužiti za revitalizaciju stranke i pripremu za predsedničke izbore 2027. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here