Siniša Kovačević – Naslovnice sa slikama patnje i straha

0
91

Komentarišući sve bizarnije naslovne strane dnevnih novina u Srbiji potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je rekao da se kreira užasavajuća slika patnje i straha i da je to koncept po kojem svi tabloidi kreiraju naslovnice za naredni dan.

Javnost je nedavno imala priliku da u dnevnom listu Informer pročita intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem koji je govorio kakvo je detinjstvo imao, zašto je silovao žrtve, i da li se kaje posle svega, što je izazvalo bes javnosti. Ipak, ovo nije jedini slučaj koji je potresao građane Srbije. Pre nekoliko dana pojavila se vest da je otac ubio svoju dvogodišnju ćerkicu, snimio video koji je slao svima pa i pojedinim portalima. Da li ovakvi tekstovi oslikavaju trenutnu medijsku mapu Srbije pitali smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića.

U Srbiji je stvorena jedna medijska slika koja preferira senzacionalizam i oštru polarizaciju u društvu, a ne ono što bi svaki medij trebalo da uradi, da ponudi platformu za dijalog i za prava pitanja. Često u okvirima skandala i kvaziskandala prava vest pobegne i problem je što se u borbi za opstanak, za kvalitetno novinarstvo, zaboravilo na građane. Naslovna strana je ubedljivo najčešći predmet interesovanja drugih medija. Mnogobrojne TV emisije koje se bave prelistavanjem štampe najveći akcenat stavljaju upravo na sadržaj i naslove koji se nalaze na njoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here