Nemanja Šarović – Vlast se dodvorava neprijateljima Srbije

0
136

Srbija nastavlja da se dodvorava svojim neprijateljima, izigrava nekakvu neutralnost i čuva međunarodno pravo iako je jasno da od toga nema ništa izjavio je predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović komentarišući odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da Srbija podržava teritorijalni integritet svih članica Ujedinjenih nacija, uključujući i teritorijalni integritet Ukrajine. Vučić je u govoru na Opštoj debati na početku Godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, rekao da se Srbija u vezi s tim “ponašala odgovorno i ozbiljno”. Kako ocenjuje odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini pitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Vučić je dodao u svom izlaganju u UN da će Srbija “strpljivo i s mnogo dobre volje nastaviti da traži kompromis” s Kosovom u pregovorima pod pokroviteljstvom Evropske unije. “Kompromis je jedini način za postizanje trajnog mira. Sve druge opcije smo već istrošili i ne pomišljamo da se vraćamo na staze rata i krvoprolića”, kazao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here