Mlađan Đorđević – Najteži period za Srbiju počeo je dolaskom Aleksandra Vučića na vlast

0
41

Najteži period za Srbiju počeo je 2012. kada je Aleksandar Vučić došao na vlast i svaki dan njegove vlasti je propast za Srbiju i srpski narod izjavio je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da mu obećava teške dane, nedelje i mesece. „Što se tiče Vučićevih šovinističkih težnji u odnosu na Kosovo, mogu da obećam teške dane, teške nedelje, teške mesece za njega“, rekao je Svečlja, posle izjave Vučića da „pokušavaju da uzmu Kosovo, ali da Srbija neće da dozvoli da joj se otme ni pedalj zemlje“. Da li smatra da nas očekuje težak period i kako gleda na situaciju na Kosovu pitali smo predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatrao je redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o situaciji na Kosovu i Metohiji. Unmik poručuje da će nastaviti da pruža svu moguću podršku dijalogu. SAD, Britanija i Francuska podržale su dijalog pod pokroviteljstvom EU. Rusija i Kina ukazale na kršenje prava Srba i jednostrane poteze Prištine. Srbiju je predstavljao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je rekao da neodgovorno ponašanje Prištine sabotira napore, ne samo Beograda već i EU i drugih aktera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here