Istraživanje: Skoro dve trećine građana Srbije protiv uvođenja sankcija Rusiji

0
56

Anketa koju je sproveo Faktor plus pokazala je da uvođenje sankcija Rusiji ne podržava 64 odsto građana Srbije dok bi 16 odsto podržalo takvu odluku. Građani su se izjašnjavali i o tome da li će nova Vlada Srbije uvesti pomenute sankcije ili ne.

Eventualno uvođenje sankcija Rusiji ne bi podržalo 64 odsto građana Srbije dok je 16 odsto ispitanika za usaglašavanje sa EU po tom pitanju. Anketa koju je sproveo Faktor plus pokazuje i da petina ispitanika nema stav o tom pitanju što po rečima direktora te agencije Vladimira Pejića ukazuje da protivljenje sankcijama “nije bezuslovno”. “Često se govori da je 80 odsto građana protiv uvođenja sankcija Rusiji ali moramo biti precizni. Postoje nijanse u odgovorima. Čak 20 odsto građana nije za ali nije ni protiv i na njihovo mišljenje bi mogle da utiču određene okolnosti”, naveo je Pejić.

Istraživanje pokazuje i da 30 odsto građana smatra da nova Vlada Srbije neće uvoditi sankcije Rusiji, 20 odsto smatra da je takva odluka izvesna, a 18 odsto da je “malo verovatna”, dok skoro trećina očekuje da će novi kabinet “ozbiljno” razmisliti o uvođenju sankcija Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here