Vulin i Bocan-Harčenko – MUP dobio helikopter Ka-32 za brzo i efikasno gašenje požara

0
58

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko prisustvovali su danas prezentovanju namene i karakteristika helikoptera Kamov Ka-32A11BC.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko su iz kule sa Beograda na vodi posmatrali prikaz sposobnosti helikoptera Kamov Ka-32 za gašenje požara i uverili se u kapacitete i visoku efikasnost ovog helikoptera. „Ministarstvo unutrašnjih poslova od danas poseduje najsavremeniji helikopter za gašenje požara Kamov Ka-32, koji je specijalizovan za gašenje požara na visokim objektima. Sve što je moglo da doprinese većoj i boljoj zaštiti naših građana i imovine, mi smo obezbedili u protekle dve godine, a evo od danas Republika Srbija je i jedina zemlja u regionu koja ima tu mogućnost i snagu da se izbori brzo i efikasno sa požarima na najvišim objektima”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, istakavši da je ponosan na to što MUP Srbije od danas poseduje najsavremeniji helikopter za gašenje požara Kamov.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da nabavka Kamova predstavlja značajno viši stepen zaštite srpskog naroda i Srbije od požara, te da će naša država, baš kao i mnogo puta do sada svakoj zemlji regiona pružiti pomoć u borbi protiv požara kada je zatraži.  „Spasavali smo naše građane, njihovu imovinu, naše šume, našu prirodu. Ali, bili smo tu i za sve naše komšije kojima je pomoć bila potrebna. Imena naših vatrogasaca-spasilaca se s poštovanjem i zahvalnošću pominju i u bratskoj Republici Srpskoj, ali i u Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Grčkoj. Nabavkom Kamova bićemo još snažniji i bolji u borbi protiv požara, i naravno, uvek smo spremni da pružimo pomoć svima kojima bude bila potrebna“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Helikopter Kamov Ka-32 namenjen je za gašenje šumskih požara i požara na visokim stambenim objektima, kapaciteta podveznog vedra od pet tona vode sa mogućnošću rada mlaznicom koja omogućava horizontalno gašenje požara na visokim objektima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here