Video-konferencija Vučića, Rame i Kovačevskog – Mir, prosperitet i sigurnija budućnost

0
45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas video-konferenciju sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, o zajedničkoj pripremi za početak zime i o predstojećem sastanku u okviru Berlinskog procesa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon video-konferencije sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim održane u okviru inicijative Otvoreni Balkan istakao da ta inicijativa znači “mir, prosperitet i sigurniju budućnost” za narode regiona. “Razgovarao sam sa Ramom i Kovačevskim o zajedničkim koracima kako bismo obezbedili sigurnu zimu za sve naše građane, kao i o predstojećem sastanku u okviru Berlinskog procesa”, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski saopštio je da je razgovarao sa liderima Otvorenog Balkana, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Albanije Edijem Ramom, na koordinacionom sastanku uoči Berlinskog samita, o svim pozitivnim iskustvima ove inicijative. Kako je istakao Kovačevski, Otvoreni Balkan već daje konkretne rezultate za kompanije i građane, a takođe mobiliše administraciju za zajednički napredak regiona. “Uz dobru saradnju i komunikaciju sa komšijama lakše ćemo prebroditi ovu tešku i kriznu zimu”, napisao je premijer Severne Makedonije na Fejsbuku. Vlada Severne Makedonije je saopštila da je onlajn sastanak lidera Otvorenog Balkana, uoči Samita Berlinskog procesa koji se održava početkom novembra u Berlinu, održan na inicijativu Kovačevskog. Navedeno je da su lideri na video-konferenciji istakli da je Otvoreni Balkan prepoznat kao pozitivna regionalna inicijativa koja već daje konkretne rezultate za kompanije i građane kada su u pitanju evropske slobode kretanja ljudi, usluga i robe.

Kovačevski, Vučić i Rama su se dogovorili da na na predstojećem Samitu Berlinskog procesa prenesu sva pozitivna iskustva regionalne inicijative Otvoreni Balkan. Lideri su istakli da je Otvoreni Balkan inicijativa koja mobiliše administraciju, biznis i građane za zajednički napredak regiona i za zajedničku podršku u kriznim situacijama izazvanim nedostatkom hrane i struje, navodi se u saopštenju. U saopštenju se dodaje da su razgovarali i o zajedničkim stavovima tri zemlje Otvorenog Balkana za ubrzanje sprovođenja aktuelnih inicijativa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here