Duško Kuzović – Srbija ni po koju cenu ne sme da uvede sankcije Rusiji

0
71

Srbija ni po koju cenu ne sme da uvede sankcije Rusiji i našu saradnju nipošto ne smemo da merimo po tome da li ćemo se smrzavati ove zime ili da li ćemo gladovati izjavio je društveni aktivista Duško Kuzović.

Delegaciju Stranke slobode i pravde u Vašingtonu na čelu sa predsednikom Draganom Đilasom primio je predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Senata, jedan od najuticajnijih senatora Robert Menendez, saopšteno je iz te stranke. Đilas je sa saradnicima, Borkom Stefanovićem i Marinikom Tepić, izneo jasan stav SSP-a kao najveće opozicione stranke o važnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU prema Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, ističe se u saopštenju SSP-a. Da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, za šta se zalaže SSP, i koje bi bile sankcije njihovog uvođenja, a koje ukoliko ih Srbija ne uvede pitali smo profesora Duška Kuzovića.

Senatoru Menendezu i njegovom timu delegacija SSP-a predstavila je predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala čije bi sedište bilo u Srbiji, jer korupcija i kriminal ne poznaju granice, a u ovako i formalno povezanoj saradnji domaćih i međunarodnih istražnih biroa, tužilaca i sudija, maksimalizovali bi se rezultati, a minimalizovali rizici, naročito pretnje domaćim nacionalnim pravosudnim organima. Ponovljena je i snažna opredeljenost SSP o poštovanju Ustava Srbije po pitanju nepriznavanja nezavisnosti KiM, kao i demokratizacije Srbije zbog problema sa slobodom medija, korupcijom i lošom ekonomskom situacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here