Lutovac i „Kreni-promeni“ o narodnoj inicijativi o zabrani iskopavanja litijuma i bora

0
56

Potpredsednik Narodne skupštine Zoran Lutovac sastao se sa predstavnicima nezavisne zajednice Kreni-Promeni, sa kojima je razgovarao o narodnoj inicijativi o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, koju je potpisalo preko 38 hiljada građana, a koja bi trebalo da se nađe na dnevnom redu jedne od narednih sednica Narodne skupštine.

Potpredsednik Narodne skupštine Zoran Lutovac je naglasio da današnji sastanak sa predstavnicima nezavisne zajednice Kreni-Promeni i na simboličan način treba da pokaže da je Narodna skupština u pravom smislu reči narodna, da su poslanici u pravom smislu reči zastupnici svojih gađana i da svi imaju nešto zajedničko, a to je zaštita javnog interesa.

„Narodni poslanici i Narodna skupština, kao institucija, moraju da vode računa o tome šta misle njeni građani, ali i aktivisti koji zastupaju javni interes“, rekao je Lutovac. Marina Pavlić, izvršna direktorka Kreni-Promeni rekla je da je pre deset dana svim poslanicima upućen javni apel da podrže inicijativu, kada se bude našla ne sednici Narodne skupšitne i da je je do sada pozitivan odgovor stigao on njih 36. Ona je izrazila nadu da će uspeti da pridobiju bar 126 glasova, kako bi narodna inicijativa prerasla u zakon i izrazila zahvalnost potpredsedniku Lutovcu koji je izdvojio vreme za susret, istakavši da je to primer dobre prakse kako institucije treba da se odnose prema građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here