Vuk Jeremić – O odluci Vučića da se unište sve bespilotne letelice na teritoriji Srbije

0
102

Priče o Vojsci Srbije u pripravnosti, dronovima koji osmatraju naše kasarne i podizanju migova plasiraju se kako bi se skrenula pažnja sa činjenice da se u Srbiji svakog dana sve teže živi, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je zvaničnu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene. Predsednik se na ovaj korak odlučio posle incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije. Kako komentariše pomenutu situaciju pitali smo predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da će sve bespilotne letelice koje se neovlašćeno nađu u vazdušnom prostoru Srbije biti uništene ili stavljene pod našu kontrolu i naglasio da vojska ima sposobnosti, ljudskog i tehničko-tehnološkog potencijala da to sprovede. Vučević je rekao da neovlašćenih ulazaka dronova nije bilo samo na području Raškog okruga već da je Vojska Srbije uočila i određene bespilotne letelice i u pravcu kretanja preko Topličkog i Nišavskog okruga. Ministar je istakao da naši lovci „migovi 29“ nisu patrolirali zbog dronova. „Imamo sasvim druge procedure i postupke kako se postupa u tim situacijama, ali su vršili, kao što je i premijerka rekla, redovno policijsko patroliranje, kontrolu našeg neba, a Vojska može i sa avionskim mitraljezima i topovima, helikopterima, a i nekim drugim tehničko-tehnološkim sredstvima naprednije generacije da odgovori na ove izazove. Ne mogu da vam kažem čiji su to dronovi, ali mogu da vam kažem da nesporno dolaze sa teritorije pokrajine Kosovo i Metohija“ – rekao je Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here