Mila Alečković – Kristofer Hil i Majkl Kirbi su niko i ništa

0
99

Kristofer Hil i Majkl Kirbi kad se vrate u Ameriku tamo ne predstavljaju ništa i oni to znaju a i njihovi intervjui nemaju nikakvog značaja, moj savet im je da se povuku, izjavila je prof. dr Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar.

Bivši ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi, je rekao da Rusi imaju značajan uticaj u važnim institucijama Srbije i Srpskoj naprednoj stranci i da je od 2012. nastupio period značajnog udaljavanja srpske Vlade od evropskog puta i veoma očiglednog okretanja prema Rusiji, a posebno prema Vadimiru Putinu. “Iz daleka deluje da je Srbija izabrala da se svrsta na stranu Rusije u rusko-ukrajinskom ratu”, ocenio je Kirbi za Glas Amerike. Da li su konstatacije o okretanju Rusiji i udaljavanju od evropskog puta tačne pitali smo prof. dr Milu Alečković, kliničkog psihologa i antropološkog psihijatra.

“Mnogi će se zapitati da li je Vlada Srbije posvećena evropskom putu i da li je okrenuta demokratskoj budućnosti. Ako jeste, čini se da su njena dela u suprotnosti sa rečima”, upozorio je Kirbi, podsetivši da je službovao u Beogradu kada je Rusija izvršila nelegalnu agresiju ukrajinskog poluostrva Krim. “Imajući u vidu protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova – deluje da Srbija po dvostrukim aršinima prihvata rusko otimanje teritorije”, kazao je Kirbi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here