Miša Vacić – Srbija ima jedan put a to je saradnja sa Ruskom federacijom

0
62

Nedopustivo je da rastu cene struje i gasa, trebalo bi bliže da sarađujemo sa Ruskom federacijom i da na taj način obezbedimo dovoljno energenata a sve drugo bi se svodilo na uslovljavanje, ucene i otimanje naše zemlje izjavio je predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da će cene struje i gasa morati da se dižu u jednom trenutku, ali je naglasila da će to biti uslovljeno rastom plata i penzija. Naravno da će morati da se diže cena stuje kao što će morati da se diže cena gasa, ali postoje dve stvari koje su važne i koje će to da uslovljavaju. Prva je rast plata i penzija u Republici Srbiji. Dakle, koliko mi možemo da štitimo kupovnu moć naših građana i to ćemo i dalje raditi, zato što ne možemo da dižemo cenu na način da upropastimo sve ono što smo radili u poslednjih osam godina. Dakle, moramo da guramo naviše životni standard građana i da, naravno, idu cene struje gore, ali da to bude na jednom održivom nivou – rekla je Brnabić. Kako komentariše najavu Ane Brnabić pitali smo Mišu Vacića.

Kada je reč o energentima, premijerka je rekla da je učinjeno sve da bude dovoljno gasa i struje za predstojeći period. „Prilično smo se dobro spremili. Mi sada imamo u našim gasnim skladištima – u Banatskom dvoru i u gasnim skladištima u Mađarskoj, gasa dovoljno za dva meseca najintenzivnijeg zimskog korišćenja gasa“ rekla je Ana Brnabić i dalje istakla da Srbija ima oko 100.000 tona mazuta, a da se nabavljaju i dodatne količine, kako bi se pomoglo onim institucijama ili lokalnim samoupravama koje se nisu spremile.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here