Pokrajinska vlada – Ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica

0
85

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 64 ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica – kao pomoć u vidu alata, opreme i mehanizacije, za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti.

Reč je o programu ekonomskog osnaživanja izbeglih, prognanih i raseljenih lica ukupne vrednosti 12,8 miliona dinara, koji je obuhvatio porodice iz šest lokalnih samouprava – Novog Sada, Novog Bečeja, Sombora, Subotice, Zrenjanina i Šida, i koji se realizuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je poručio porodicama koje su izbegle sa svojih ognjišta i novi dom našle u Srbiji i AP Vojvodini, da računaju na podršku, jer smo kao društvo u obavezi da pomognemo njihovu punu integraciju.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here