Žao nam je što Aleksandar Vulin nije deo nove Vlade, ali kadrovska rešenja nisu važna toliko koliko je važna politika koja se sprovodi, izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica i dodao da Pokret socijalista ostaje uz Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku u zajedničkoj borbi za Srbiju i srpski narod.

Doskorašnji ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin više neće sedeti u Nemanjinoj 11. Kad je predsednik Aleksandar Vučić posle sednice predsedništva SNS pročitao imena članova kabineta otkrio je i da će na čelu srpske policije biti Bratislav Gašić, koji je povratnik u izvršnu vlast. Kako komentariše to što Aleksandar Vulin nije ovog puta dobio nijedan resor u Vladi pitali smo potpredsednika Pokreta socijalista i narodnog poslanika Bojana Torbicu.

Bivši ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije dobio mesto u novoj Vladi Srbije, ali gotovo istog trenutka kad je objavljena vest da neće biti deo kabineta u Nemanjinoj 11, pojavila se informacija da će postati novi direktor Bezbednosno-informativne agencije. Međutim, prepreku Vulinu da dođe na mesto šefa BIA može da predstavlja otvoreno protivljenje Zapada, u prvom redu predstavnika država Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, o kojima bivši ministar policije u prošlosti nije imao šta lepo da kaže, ali to nije jedini razlog zbog kog je upitno da li će dobiti željenu funkciju. Zapad se protivi imenovanju Vulina na poziciju šefa BIA i zbog njegove saradnje sa Kremljom koja je rezultirala hapšenjem dvojice ruskih opozicionara.

Na pitanje da li je za Vulina rezervisano mesto u BIA, novoizabrani ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je odbio da odgovori, rekavši da će se na Vladi odlučivati o ovom pitanju.