Obeleženo 45 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

0
60

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubileja – 45 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, istakavši da je reč o zdravstvenoj ustanovi kojom se ponosi i koja mora da se razvija i u godinama pred nama uz timski rad, nove procedure i još značajniju podršku, jer će to, kako je naveo, značiti spas za mnoge ljude.

Čestitajući jubilej – 45 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je uputio zahvalnost svim zaposlenima koji su minulih godina i decenija ulagali svoje znanje i napore da bi Institut danas bio to što jeste. Mirović je podsetio i na to da je Institut 2016. godine imao samo jednu ispravnu i jednu poluispravnu angio-salu, a da ih danas ima četiri, kao i da je u međuvremenu njima opremljeno i više bolnica u Vojvodini. On je podsetio i na to da je u toku gradnja objekta Kamenice 3 te da je pokrenuta i procedura za rekonstrukciju objekta Kamenice 1.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Aleksandar Redžek istakao je da preko polovine bolesnika koje ova zdravstvena ustanova hospitalizuje u toku godine predstavljaju hitne slučajeve, što pokazuje koliki je njen značaj i potvrđuje da Institut danas predstavlja urgentni centar za zbrinjavanje kardioloških bolesnika. Na Institutu se godišnje obavi na desetine hiljada ambulantnih pregleda, hospitalizuje se do sedam i po hiljada pacijenata, uradi 5.000 koronografija, 600 elektrofizioloških procedura i 1.200 kardiovaskularnih operacija. Ovom prilikom, predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručena je zahvalnica za izuzetan doprinos radu i razvoju Instituta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here