Srđan Nogo – Vlast već deset godina izdaje Kosovo

0
229

Ova vlast već deset godina na naše oči izdaje Kosovo i Metohiju izjavio je bivši narodni poslanik Srđan Nogo i dodao da sve tenzije koje se pojavljuju u poslednje vreme služe da budemo zatrpani i da ne vidimo kolike su razmere kriminala koji ova vlast neprekidno čini.

 Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, povodom  smene direktora regionalne direkcije policije sever Nenada Ðurića, rekao je da će Srpska lista razmatrati odluku da se Srbi sa KiM povuku iz prištinskih institucija.”Niko iz Prištine nema pravo da ga smeni. On je postupio časno. Oni su sproveli nelegalnu odluku protivnu Briselskom sporazumu. Srbi sa Severa Kosova su ušli u kosovske institucije, i ušli smo sa jednim ciljem, da institucionalno zaštitimo srpski narod. Ali kada Priština ne poštuje dogovore, ona je sada rešila da sama odlučuje…Mi smo dosta šansi pružili da dijalog uspe, pružali smo ruke pomirenja, a na sve to smo dobili maltretiranje, ugrožavanje srpskog naroda”, naveo je Simić. Kako komentariše smenu Nenada Đurića i koliko je pametno da se Srbi povuku iz prištinskih institucija pitali smo Srđana Noga.

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković izjavio je da je na Kosovu smenjen direktor Regionalne direkcije policije za Sever Nenad Đurić samo zato što je “stao u odbranu srpskog naroda i svojih kolega policajaca” na severu Kosova. Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu 3. novembra rekao da je ovim pogaženo sve što je dogovoreno u dijalogu između Beograda i Prištine u Briselu. Vršilac dužnosti generalnog direktora Policije Kosova suspendovao je 3. novembra direktora Policije za region sever Nenada Đurića jer nije sproveo odluku Vlade Kosova da se vlasnicima automobila sa KM (Kosovska Mitrovica) tablicama uručuju opomene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here